Stordatorkommunikation.

Först i Sverige med kommunikation mot stordatorer från mikroprocessorer.

TNT-Elektronik AB var först i Sverige med att få mikroprocessorer att kommunicera med stordatorer (IBM). Det kommunikationsprotokoll vi programmerade in i mikroprocessorn var unikt i sin förmåga att mot stordatorn helt spela enligt reglerna. **

Det låter kaxigt att säga att man var först, hur kan man påstå något sådant? Jo, det var så att vi kunde inte få det att fungera, vi upptäckte en bugg i Intels seriekommunikationschip. Efter en massa tekniska kontakter fram och tillbaka med Intel så fick vi ett nytt chip***, och då hoppade vår nya kommunikationsprogramvara igång precis som den skulle.

Sedan dess har vi programmerat otaliga kommunikationer baserade på många olika protokoll och datorfamiljer, vad Du än har för kommunikationsbehov så har TNT-Elektronik AB en unikt lång erfarenhet, vi fixar det åt dig!



** Vi programmerade synkron kommunikation enligt 3270-protokollet.

*** Chipet var inte tillräckligt buffrat i det svåraste kommunikationsfallet, synkron kommunikation i full duplex, när Intel fixat problemet fick chipet tilläggsbokstaven "A". Det är så UART 8251A föddes, grunden för seriell kommunikation mellan datorer. Det här är hemmaplan för "datanördar", historiens vingslag susar.

Home