RobotWars.

TNT-Elektronik AB har som första och enda team representerat Sverige i andra Världsmästerskapen i RobotWars som gick av stapeln i London sommaren 2001.

RobotWars går ut på att man skall bygga en robot som skall slåss mot andra robotar. I stort sett all teknik är tillåtet inom 100 kilos vikt, tryckluft, hackor, släggor, borrar, spjut, spetsar, kastarmar, det enda som sätter gränsen är i stort sett fantasin och uppfinningsrikedomen.

Med andra ord en sport som klippt och skuren för det innovativa företaget TNT-Elektronik AB. Vi lyckades på rekordtiden 19 dygn få ihop en fullt fungerande robot, vi vann inte världsmästerskapen, men maskinen var så stryktålig och välbyggd så den överlevde trots att vi fick 3 motståndarrobotar samt husroboten Sir Kill-A-Lot mot oss. Så nu har vi vässat den med 4 gånger snabbare framdrivning och rörlighet samt 5 gånger starkare vapen, så förhoppningarna står högt inför nästa mästerskap.


Denna tävling är tekniskt mycket krävande eftersom den innefattar allt ifrån radiostyrning, elektronik, elektromekanik, och mekanik. Allt skall vara samspelt och under de mest vansinniga förhållanden vara så stryktåligt som bara är möjligt.

P.S. Hur kom det sig då att alla de andra tre motståndarrobotarna samtidigt attackerade oss när activate signalen gick? Jo, alla tre tänkte var för sig att -"If those Swedes get their monstermachine spinning, then we will be lost, so our only chance is to kill them before..." Det tar vi som ett beröm så gott som något.

Home